Sposób przygotowania

Chleb zrumienić na oleju z obu stron - ułożyć na papierowych ręcznikach kuchennych by odciekły z nadmiaru tłuszczu.
Ugotować na twardo jajka . Obrać. Ostudzić . Utrzeć na pastę z majonezem .Doprawić pieprzem .
Na każdą grzankę nałożyć porcję pasty jajecznej .
Obtoczyć każdą grzaneczkę w usiekanym szczypiorku.
Na połowę grzanek ułożyć zrolowane anchovies .
Na połowę grzanek ułożyć ozdobnie wycięte kawałeczki marynowanej papryki.
Gotowe grzaneczki układać na warstwie mixu kolorowych sałat - i podjadać biorąc grzankę i otaczającą ją sałatę .

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !