Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczona ryba z serem i pieczarkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj
750 g
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieczarki
5 sztuk
tymianek
do smaku
oregano
do smaku
Sklep Prymat
folia aluminiowa
sztuk
olej
łyżka
ser gouda
100 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona ryba z serem i pieczarkami

Umyj i osusz rybę papierowym ręcznikiem. Podziel mintaja na porcję i każdą z nich potraktuj przyprawami. Posól rybę i posyp tymiankiem albo oregano. W zależności od tego, ile porcji przygotowałaś, tyle arkusióków folii aluminiowej posmaruj olejem. Następnie na każdym ułóż kawałek ryby. Poszatkuj pieczarki i połóż kilka kawałków na każdej porcji mintaja. Zawiń folię, połóż rybę na blaszce i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ją przez 20 minut w 180 stopniach. Ryba pieczona z serem już prawie gotowa, ale brakuje bardzo ważnego składnika – sera. Po 20 minutach rozwiń folię i ułóż go na każdej porcji. Poczekaj aż się rozpuści.

Udało ci się. Pieczona ryba już zrobiona. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak