Sposób przygotowania

Rybę pokroić , posypać wegetą, obtoczyć w mące, potem w roztrzepanym jajku i ponownie w mące, smażyć powoli na oleju, ułożyć na półmisku.
Do naczynia wlać odrobinę oleju, pokroić białe części pora, , dać na olej i smażyć, wsypać starte na grubym tarku seler i pietruszkę, dać liście laurowe i ziele angielskie, marchewkę pokroić w kosteczkę dodać do jarzyn, podlać szklanką wody i dusić do wyparowania wody, potem dodać przecier pomidorowy, chwilę dusić , doprawić do smaku, wyłożyć jarzyny na rybę i udekorować.

Komentarze

  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    już niedługo można wykorzystać przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    też robiłam na wigilię, pyszna jest
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Zawsze ją robię na święta i jest pyszna.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Uwielbiam rybę po grecku:) Panie potrawa pięknie się prezentuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    pysznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    uwielbiam rybę po grecku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !