Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kapuśniak

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew
3 3
cebula
0.5 dag
ziemniaki
5 5
pietruszka
2 gałązka
mąka
1 łyżka
kapusta
55 dag
kiełbasa
0.5 dag
kurczak
52 dag
kostka rosołowa
1 kostka
pieprz
5 ziarno
Sklep Prymat
sól
1 łyżka
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
3 liść
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak

Kapustę przepłukujemy i kroimy, potem wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Dodajemy 3 liście laurowe, po 5 ziaren pieprzu.
W drugim garnka gotujemy rosół. Mięso zalewamy wodą, dodajemy liśćcie laurowe, 2 ziarenka ziela angielskiego i odrobinę soli. Kiedy mięso trochę zmięknie, dorzucamy startą marchew. Na 10 min. przed końcem gotowania dodajemy pokrojone ziemniaki. Przelewamy kapustę z wywarem do rosołu i dodajemy pokrojoną i podsmażoną cebulę oraz kawałek kiełbasy. Najważniejsze, to dobrze doprawić solą, pieprzem i kostką rosołową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak