Sposób przygotowania

Składniki:
* 0,5 kg pieczarek (tylko kapelusze)
* sól
* szczypta pieprzu ziołowego
* szczypta rozmarynu
* 2 jajka
* bułka tarta do panierowania

Kapelusze pieczarek opłukać i dobrze osuszyć (nie obierać). Suche posolić z obydwu stron i odstawić blaszkami w dół na ok.15 minut.
Jajka roztrzepać z solą,pieprzem ziołowym i rozmarynem. Pieczarki panierować z bułce tartej, jajku i jeszcze raz z bułce tartej. Smażyć w sporej ilości oleju. Po usmażeniu są smaczne i chrupiące, kolejnego dnia zaś są mięciutkie i równie pyszne.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    bardzo je lubię ale nigdy nie dodawałam do nich rozmarynu, muszę spróbować :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    fajne, ciekawe jak smakują z tym rozmarynem bo do grzybów go nie dodaję
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    pycha:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Zwłaszcza w zimie to rarytas , nawet gdy wirusa chwytasz....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !