Sposób przygotowania

Kluski śląskie robimy wg przepisu \"Kluski śląskie Emi \". Cebulę i karkówkę kroimy w kostkę, cebulę w bardzo małą zaś karkówkę w większą kostkę. Na rozgrzane masło wrzucamy cebulę. Po kilku minutach karkówkę i smażymy na złoty kolor. Następnie zalewamy kostką mięsną rozpuszczaną w szklance wody i dusimy na małym ogniu, aż mięsko się będzie bardzo miękkie. W razie potrzeby, gdy sos będzie zbyt rzadki zagęszczamy mąką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    jak jestem na Śląsku to zajadam się takimi kluchami :) ten sos....mniam...i do tego surówka z czerwonej kapuchy - niebo w gębie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    A ja wczoraj też serwowałam na obiad kluski śląskie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    lubię je i ja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    to jest to co uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Hanna11

    obiadek same pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    uwielbiam takie kluseczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pychota:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Uwielbiam takie kluchy !
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    David

    po prostu uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !