Sposób przygotowania

Filety opłukać posolić, oproszyc pieprzem najlepiej odstawić do lodówki na noc. Następnego dnia zagotować wodę dodając cebulę pokrojoną w piórka, ziele, liście laurowe, ocet, sól i cukier do smaku. Ostudzić. Pojedyńcze filety obtoczyć w mące i smażyć na oleju. Ostudzić. górki konserowe pokroic na ćwiartki. Usmażone układać na desce, na kazdy płat polożyć kawałek ogórka, zwinać w rulon jak rolmopsa i spiąć wykałaczką. Wszytkie rolmopsy ułozyc w misce i zalać ostudzoną zalewą. Do zalewy można wlać trochę przysmażonej oliwy ze smażonych śledzi. Wpływa to na kolor i smak potrawy. Rolmopsy zostawiamy na noc w lodówce aby sie smak przegryzł. Wyjmujemy odcedzając z zalewy i podajemy

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !