Sposób przygotowania

Mięso podzielić na 12 kostek. czosnek wycisnąć do miski dodać 4 łyżki oleju sok z cytryny curry i wymieszać. mięso ułożyć w marynacie, przykryć i odstawić na 1 godzinę.
Marchew pokroić w ukośne plastry i wrzucić na 3 minuty do wrzącej osolonej wody. papryki pociąć na kawałki. cebulę pokroić na ósemki.

Mięso wyjąć z marynaty i zawinąc każdy kawałek w boczek. Na każdą szpadkę nawinąć po 3 kawałki mięsa przekładane warzywami. posypać solą i pieprzem.
szaszłyki smażyć w pozostałej ilości oleju przez 8-10minut, obracając często i smarując marynatą. Podawać z ryżem i różnymi sosami:)!!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !