Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryż zapiekany pi chińsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
Sklep Prymat
filetów z piersi kurczka
40 dag
sosu sojowego
6 łyżek
pieczarek
25 dag
zielona papryka
1
pęczka cebuli dymki
1/2
wytrawnej sherry
4 łyżki
czarny pieprz
imbir starty
1 łyżka
olej roślinny
6 łyżek
ryż
20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż zapiekany pi chińsku

1. Ryż ugotować.
2. Piersi z kurczaka pokroić w ukośne paski. Polać sosem sojowym i wstawić do lodówki.
3. Pieczarki pokroić w plastry. Paprykę pokroić w grubą kostkę. Cebulkę pokroić w prążki.
4. Mięso smażyć przez 5minut.
5. na oleju smażyć warzywa na dużym ogniu przez 3 minuty. Następnie dodać imbir, sherry i sos sojowy z marynaty.
6. Mięso i ryż wymieszać z warzywami. Dodać sól i pieprz do smaku i ponownie podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak