Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki drożdżowe z farszem mięsno sojowym
W tym czasie przesiewamy mąkę i przygotowujemy farsz. Mięso mielone polewamy sosem sojowym, dodajemy posiekaną cebulę i czosnekm, przyprawiamy solą pieprzem - ew do smaku papryką słodką, kiełki soi odsączamy z alewy kroimy na mniejsze kawałki.
Wyrośniety rozczyn mieszamy delikatnie z mąką, zlaewamy mlekiem, dokładnie ugniatamy ciast, odstawiamy do wyrośnięcia.
Mięso mielone smażymy na 2 łyżkach oleju, pod koniec smazenia dodajemy kiełki soi, przerzucamy na sitko całość aby odsaczyć farsz z nadmieru tłuszczu. odstawiamy do ostygnięcia.
Wyrośnięte ciato dizelimy na małe placuszki, najeden nakładamy farsz łyżeczką, przykrywamy drugim placuszkiem, zlepiamy formujemy bułeczkę. Powinno wyjśc 6 bułeczek.
Formę smarujemy tłuszczem, układamy bułeczki, odstawiamy do wyrośnięcia, pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temp 180°C 20 minut. Przed włożeniem do piekarnika smarujemy bułeczki białkiem.
Wyszły pyszne, polecam!!!!!!