Sposób przygotowania

Drożdże kruszymy i mieszamy z cukrem i 4 łyżkami ciepłej wody.Odstawiamy .W misce mieszamy masę ,sól i otręby dodajemy wodę .Dodajemy rozczyn,mieszamy .Wlewamy do natłuszczonej i wysypanych otrębami keksówek.Wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy godzinę od chwili ,gdy temperatura wzrośnie do 200* C.

Komentarze

  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    KOREKTA DO PRZEPISU : 1 kostka świeżych drożdży
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre dla dukanowiczów :)
  • 5
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    bardzo pyszny chlebek i delikatny!
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Bardzo zdrowy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    mmmmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    nie ma jak swojski chlebek
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pieczesz chlebek:) super !!
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    piekę bo jest bardzo smaczny i raz na jakiś czas tak by się nie przejadło jego smakiem ,a taki cieplutki z masełkiem pyszny
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    ciekawe
  • 4
    original
    Opublikowano

    sara1

    przepis mnie zachęcił żeby spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smaczny i pomysłowy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Świetny pomysł na chleb bogaty w błonnik.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !