Sposób przygotowania

Do zimnej wody wkładamy żeberka i gotujemy na małym ogniu ok. 45 min. Następnie dodajemy włoszczyznę i gotujemy kolejne 45 min. Po tym czasie dodajemy przyprawy: ziele, liść, pieprz, lubczyk oraz kostki rosołowe. Gotujemy kolejne 25 min. Z zupy pozbywamy się włoszczyzny (jeśli jakieś warzywka lubimy możemy zostawić) i dodajemy koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy, aby koncentrat się rozpuścił. Gy zupa zacznie się gotować dodajemy jeszcze ryż i gotujemy do momentu ugotowania ryżu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pomidorówką zajadam się niezależnie na czym gotowana - wprost uwielbiam tą zupę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    o na zeberkach to nie robilam jeszcze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !