Sposób przygotowania

Do wysokiego naczynia wlewamy pół szklanki wody,wrzucamy 1/3 kostki świeżych drożdży,łyżkę mąki,szczyptę cukru.Wszystko mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce.
Gdy drożdże zaczną rosnąć,do miski wsypujemy 3 szklanki mąki,wbijamy 3 jajka,dodajemy łyżeczkę soli i wlewamy drożdże.Ciasto zarabiamy,następnie rozwałkowujemy i wkładamy do prodiża wysmarowanego masłem i posypanego mąką.Na ciasto układamy kolejno:ugotowane pieczarki,pokrojoną w plasterki kiełbasę,pokrojone w talarki ogórki kiszone,3 plastry pomidora,pokrojoną w piórka ćwiartkę cebuli.Całość posypujemy startym serem i pieczemy co najmniej 45 minut.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !