Sposób przygotowania

Robimy pastę: do miseczki wsypujemy Kucharka, wszystkie zioła, obydwie papryki, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek.Ugniatamy widelcem aż czosnek zwiąże pastę w jedną całośc. Karkówkę myjemy i osuszamy. Nacieramy z każdej strony pastą i skrapiamy sosem sojowym. Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki najlepiej na cała dobę.Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. Folię odwijamy , ale nie wyjmujemy mięsa- tam będzie zbierał się sos. Całośc wkładamy do naczyni żaroodpornego, do folii wlewamy 1/2 szklanki wody i skrapiamy mięso oliwą.Przykrywamy pokrywką i pieczemy 40 min. Po tym czasie polewamy karkówkę sosem. Po godzinie nakłówamy karkówke by sprawdzic czy jest już wystarczająco miękkie. Ostatnie 1/2 godziny mięso pieczemy bez przykrycia. (łączny czas pieczenia 1,5 godziny).

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !