Sposób przygotowania

Obraną dynię bez pestek zetrzec na tarce, wymieszać z mąką i jajkiem. Dodać szczyptę soli i cukier waniliowy. Wymieszać, jak ciasto jest za rzadkie- dosypać mąki, a jak za geste, to można rozcieńczyć mlekiem. Na rozgrzanym oleju na patelni smażyć placuszki.
Po usmażeniu nadmiar tłuszczu odsączyć na papierowym ręczniku.
Podawać z gęstym jogurtem naturalnym wymieszanym z łyżką cukru

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Na pewno świetnie smakują !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Dyniowe smaczki? Lubię ogromnie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    smile

    ale pyszne;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !