Sposób przygotowania

Ziemniaka gotujemy na półmiękko, studzimy ,obieramy i kroimy na grubsze plasterki. Szparagi myjemy, odcinamy obeschnięte końce, białe obieramy ze skórki, zielonych nie obskrobujemy. Gotujemy na półmiękko w lekko osolonym wrzątku. Odcedzamy,kroimy na kawałki. Paprykę myjemy i kroimy na kawałki. Jajka ubijamy ze śmietaną i szczyptą soli raz pieprzem, mieszamy z mąką i startym serem. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, wlewamy połowę masy. Układamy na masie połowę warzyw, przykrywamy pokrywką i smażymy na małym ogniu, aż zetną się jajka. W ten sam sposób przygotowujemy drugi omlet z reszty ciasta i warzyw.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !