Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczeń z indyka.

5.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tymianek
pół pęczka
rozmaryn
6 gałązek
boczek wędzony
9 plastrów
bulion
500 ml
cebula
3 sztuki
pomidory
40 dag
cukinia
1 sztuka
czosnek
4 ząbki
ziemniaki
60 dag
bazylia
pól pęczka
Sklep Prymat
twarożek
40 (naturalny)
indyk
1,5 kg
papryka zielona
3 sztuki
papryka żółta
3 sztuki
papryka czerwona
3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z indyka.

Zioła posiekać , wymieszać z twarożkiem, doprawić do smaku.Mięso naciąć , oprószyć solą i pieprzem, posmarować twarożkiem ziołowym i zwinąć w roladę.Obwiązać nitką.Mięso obłożyć boczkiem i ułożyć na natłuszczonej brytfannie.Piec w 180 stopniach. Po 15 minutach podlać mięso bulionem.Paprykę , ziemniaki pokroić na kawałki, cebulę na ósemki, cukinię na pół plasterki, pomidory na ćwiartki. Po 20 minutach pieczenia dołożyć warzywa, posypać ziołami, przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem.Piec jeszcze ok 25 minut podlewając bulionem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 16.05.2012 17:09
pyszna
ankaryba 16.05.2012 17:09
pyszna
LuKaSz4761 24.09.2011 08:00
Smaczności
Justyna Jussstiii 02.09.2011 08:54
super
Dominika30 15.06.2011 13:42
Super pomysł na pieczeń.
Olaa 26.05.2011 19:44
pyszne
anna186 23.09.2010 12:31
rewelacja
madzialena19 23.08.2010 20:59
Pyszna pieczeń.
misia53 23.07.2010 00:35
To jest pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak