Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bakłażany w panierce

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bakłażan
3 sztuki
jajko
2 sztuki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
mąka
do panierowania
bułka tarta pikantna
do panierowania
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany w panierce

Bakłażany obrać, pokroić w plastry i posolić. Zostawić na ok. 30 min., a następnie opłukać je i osuszyć. Panierować jak kotlety, czyli kolejno w mące, jajku (rozkłócić jajko z solą i pieprzem) i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak