Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zapiekane Kanapki

5.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietki wiejskiej
0,5
pleśniowego sera
8 plasterków
żółtego sera
8 plasterków
kiełbasy szynkowej
100 g
salami
80 g
oliwek
6
malutka cebulka
1
sałaty
5 liści
papryki
0,5
rzodkiewki
4

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane Kanapki

Bagietkę przeciąć na pół,każdą częsć rozkroić na dwie kropmki - w sumię cztery kanapki.Każdą kromkę posmarować masełkiem.Salami i kiełbaskę pokroić w cieńkie plasterki.Oliwki pokroić w plasterki też.

Na dwie kromki wyłożyć salami,posypać plasterkami oliwek i przykryć pleśniowym serkiem.Na dwie następne wyłozyć kiełbasę szynkową,posypać cebulką i przykryć żółtym serkiem.Kanapki wstawić do mikrofalówki na 5min. lub podpiec w piekarniku przy temp.180C - na złoty kolor.

Talerze wyłożyć sałatą,przybrać umytą i oczyszczoną papryką pokrojona w słupki,dodać pokrojona w palsterki rzodkiewke,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta639 17.09.2010 21:48
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak