Sposób przygotowania

Chleb żytni obrać ze skórki, pokrajać w plasterki i skropić nieco stopionym masłem. Wstawić do piekarnika, aby się wysuszył i zrumienił. Cebulę poszatkować, włożyć do garnka z resztą masła i dusić, aż zacznie żółknąć. Włożyć do garnka grzanki, wlać wodę i gotować 40 minut. Odcedzić, cebulę i grzanki przetrzeć przez sito. Wymieszać z płynem i zupę podgrzać. Odstawić z ognia i wlać do zupy żółtka wymieszane ze śmietaną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    plocia

    zdrowa zupka na obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !