Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Piersi kurczaka nadziewane szpinakiem i ananasem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka
2 sztuki
szpinak świeży
400 gram
natka pietruszki
1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
surowa szynka
2 plastry
sałata do dekoracji
ananas z puszki
1/3 puszki
serek mascarpone
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi kurczaka nadziewane szpinakiem i ananasem

W miseczce wymieszać rozdrobnione liście szpinaku, pokroje w drobną kostkę plastry ananasa, posiekaną natkę pietruszki, gałkę i serek mascarpone. Filety delikatnie rozbić tłuczkiem. Każdy kawałek nadziać powyższą masą i owinąć plasterkiem surowego boczku(aby wszystko się trzymało warto umieścić wykałaczkę). Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć filety na małym ogniu. Następnie włożyć filety do naczynia żaroodpornego(przykryć pergaminem lub folią) i zapiekać około 30 minut. Pod koniec pieczenia podlać mięso 1 szklanką soku z ananasa z puszki) Po upieczeniu filety pokroić w grube plastry i podawać na liściach sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 17.04.2011 15:32
pycha
rosik93 14.11.2010 23:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak