Sposób przygotowania

Połowę ziemniaków ugotować i przestudzić, resztę utrzeć na tarce na drobnych oczkach i pozostawić na chwilę do odcieknięcia.
Połączyć ziemniaki ugotowane z surowymi. Wymieszać razem z mięsem mielonym, pokrojoną cebulą, pietrzuszką, solą, pieprzem, majerankiem, jajkiem. Wymieszać.
Formować w kształcie klopsów lub grubych placków ziemniaczanych i obtaczać w bułce tartej. Smażyć z dwóch stron. Podawać z sosami np. grzybowymi.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    tak jeszcze nie jadła, więc wypróbuję bo ta wersja jest kusząca

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !