Przepis i sposób przygotowania na: Tarta wegeteriańska z tuńczykiem i warzywami
Mam dzisiaj dla was iście weekendowe danie, w sam raz na większą grupę osób, a zaraz baaardzo efektowne. No i nie musze dodawać, że każdemu będzie smakować.
Wyabiamy ciasto na tartę. 250 gram mąki z 125 gramami tłuszczu, siekamy nożem, aby powstała kaszka, a masło idealnie pokryło się mąką. Zawijamy w folie i do lodówki na 30 min. Pieczemy w piekarniku przez 15 min w 200 stopniach.
Przygotowujemy farsz, tunczyka odsaczamy z oleju, kukurydze 1/2 op z zalewy. Pokrojona w drobna kosteczke, podsmazamy na patelni, przekladamy do miski, dodajemy tunczyka, kukurydze, pokrojona dymke, i przesmazone w plasterkach pieczarki i czosnek. Razem mieszamy, przyprawaimy sola, pieprzem i plaska lyzeczka curry.
Wyciagamy spód, smarujemy olejem, aby nie nasiąknął warstwą serową do zapieczenia, przesypujemy składniki i zalewamy masą: Serek ostrowia ziołowy cały zmiksować z 3 jajkami i 1/2 szklanki mleka.
Pieczemy 45-60 min w 180 stopniach. Gotowe, smaczego :)