Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

curry i czosek z kurczaka

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka
700 gram
ząbki czosnku
3
sok z cytryny
cebule
2 szt
pomidory
2 szt
topione masło
6 łyżek
mielona kolendra
1 łyżeczka
szczypta chili
śmietana
250 g
sól
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: curry i czosek z kurczaka

filety pokroic w kostke, dodac czosnek. cebule obrac i rowniez pokroic w kostke. pomidory sparzyc wrzatkiem, pokroic w kostke. w duzym rondlu rozgrzac 4 lyzki masla i silnie obsamzyc w nim kawalki kurczaka z kazdej strony. usmazyc cebule, dodac pomidory, chili, smazyc 4 minuty. kawalki kurczaka ponownie włożyć do rondla posolic, dodac smietane i 50 ml wody- gotowac. przykryc i dusic na srednim ogniu 25-30 minut.
przed podaniem doprawić curry.
podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 06.07.2011 19:42
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak