Sposób przygotowania

Mąkę , jajka, sól, mleko i oliwę dokładnie zmiksować na nie za gęste, gładkie ciasto i odstawić je na około 20 minut.
Po upływie tego czasu na patelni rozgrzać kilka kropel oleju i nalać ciasto rozprowadzając je po całej powierzchni patelni.
Smażyć z obu stron.
Do kolejnych porcji naleśników nie polewamy patelni olejem, gdyż w cieście jest wystarczająca jego ilość.
Usmażyć naleśniki do wykończenia ciasta.
Podawać z dowolnymi dodatkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    uwielbiam naleśniki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    polecam
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    dzięki
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !