Sposób przygotowania

Na głowach ryb i obranej włoszczyźnie ugotować wywar, doprawić solą, pieprzem i liściem laurowym, odcedzić. Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić na niewielkiej ilości oleju, dodać umyte, oczyszczone z gniazd nasiennych i pokrojone w paski papryki, podsmażyć nieco, aby papryka zmiękła, dodać pomidory z puszki, doprawić słodką i ostrą papryką oraz dużą ilością bazylii i oregano, dusić kwadrans, następnie dodać wszystko do wywaru, filety z ryby pociąć na drobne kawałki, dodać do zupy i gotować dopóki ryba się nie ugotuje, pamiętać jednak, że nie może się ona rozpaść na kawałki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczna zupa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krystyna24

    fajna
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    jeszcze nigdy nie robiłam zupy rybnej

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !