Sposób przygotowania

Oczyszczonego karpia pokroić w dzwonka, oprószyć solą i ułożyć w rondlu. Posypać drobno posiekaną cebulą, dodać masło i skropić rybę wodą. Dusić pod przykryciem bardzo powoli około 15 minut. Następnie dodać śmietanę, doprawić solą pieprzem i sokiem z cytryny. Dusić jeszcze 5-10 min. Wyłożyć na półmisek, posypać posiekanym koprem. Podawać z kluskami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dawno nie jadłam karpia
  • 3
    original
    Opublikowano

    Monika79

    lubię to
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !