Sposób przygotowania

1. Schab pokroić na kawałki o grubości ok. 1,5cm
2. Obstukać mięso tłuczkiem (ja zawsze obstukuję przez woreczek)
3. Posypać kawałki surowych schabowych z dwóch stron solą i pieprzem
4. Teraz czas na panierkę, kawałki mięsa posypujemy najpierw mąką, później maczamy w jajku i na koniec posypujemy bułką tartą.
5. Obsmażyć z dwóch stron na gorącym tłuszczu.
6. Włożyć wszystkie kotlety na patelnię (najlepiej jak jest głęboka), podlać wodą, pod przykryciem dusić ok. 20min

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    taki kotlet chyba każdy lubi
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !