Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki masła. Całe jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, wymieszać z przestudzonym ryżem. Formę wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą. Do tak przygotowanej formy wyłożyć połowę ryżu, ułożyć na nim warstwę wypestkowanych śliwek, przykryć pozostałym ryżem, skropić masłem posypać tartą bułką. Zapiec w temp.200 stopni około 10 min [tak , aby ryż lekko się zrumienił]. Podawać porcje polane śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    taki ryż na pewno świetnie smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !