Sposób przygotowania

Liście kapusty zaparzamy w gorącej wodzie.
Ryż gotujemy do miękkości - studzimy.
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, pokrojoną drobno cebule, ryż doprawiamy solą i pieprzem - wyrabiamy na jednolitą masę.
Z liści kapusty wycinamy nerwy, nakładamy masę mięsno-ryżową, zawijamy boki wciskając do środka.

Całość układamy w rondlu, przekładając liśćmi kapusty, na wierzch dodajemy pokrojone w wiórki masło, pomidory z puszki, bulionetke zalewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu, około 40 minut.
Sos można zostawić taki rosołowy, bądź dodać przecier pomidorowy i zagęścić mąką

SMACZNEGO

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !