Sposób przygotowania

Śliwki wydrylować, zalać gorącą wodą, dodać goździki i ugotować do miękkości. Następnie zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z kilkoma łyżkami zimnej wody. Po dodaniu mąki zupę zagotować następnie przestudzić, podprawić żółtkami utartymi z cukrem, zmiksować. Podawać na zimno z dodatkiem groszku ptysiowego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    ciekawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    O zupie śliwkowej jeszcze nie słyszałam - interesujące :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    mam dużo własnych śliwek i też często w sezonie robię podobną zupkę
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pycha, nic dodać - nic ująć :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    fajna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Super zupka.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !