Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pulchne naleśniki z dżemem jabłkowym

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna
0,5 kg
mleko
2 szklanki
cukier
4 łyżki stołowe
jajko
3 szt
cukier waniliowy
1 łyżeczka
Sklep Prymat
olej
0,5 szklanki
dżem jabłkowy
1 słoiczek
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pulchne naleśniki z dżemem jabłkowym

Do wysokiej miski wsypać mąkę,łyżeczkę sody,4 łyżki cukru,1 łyżeczkę cukru waniliowego,wlać 2 szklanki mleka,pół szklanki oleju,wbić 3 jajka.Wszystko dokładnie zmiksować.Patelnię lekko natrzeć tłuszczem,nalewać ciasto i piec placki na rumiany kolor.Usmażone placki smarować dżemem i zawijać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 29.07.2012 20:44
ciekawy pomysł
PaniMISIOWA 27.12.2010 17:19
Z chęcią bym takie zjadła!
MAR3STA 11.11.2010 14:47
naprawdę są udane!
ana00 09.11.2010 15:49
Z sodą jeszcze nie robiłam ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak