Sposób przygotowania

Żeberka wkładamy do garnka, zalewamy 2 szklankami wody. Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy na niezbyt silnym ogniu. Gdy mięso będzie prawie miękkie, dodać oczyszczoną z wierzchnich liści, poszatkowaną lub pokrojoną w dość dużą kostkę kapustę oraz obraną, drobno posiekaną cebulę. Gotujemy przez ok. 10min. Pod koniec zagęszczamy zasmażką przyrządzoną z mąki i tłuszczu. Dosypać kminek, doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotowe!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iza15

    smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !