Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa z kabaczka

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kabaczek
1 szt
czosnek
2 ząbki
tymianek
ryż
1 szkl
marchew
2 szt
groszek
1 szt
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z kabaczka

kabaczek pokroic w plastry. Oprószyć solą az pusci sok odstawić na 20 min. Gdy pusci sok osuszyc ręcznikiem. Na głebokiej patelni rozgrzac olej wrzuci posiekany czosnek usmazyc kabaczka z obu stron na złoty kolor. Odsączyć i na tej samej patelni dolać trochę oleju wsypac ryz i mieszać az stanei sie szklisty. Dodac obraną i pokrojoną w kostke marchew zalac 2 szkl bulionu. Na malutkim ogniu gotowac do miekkosći pod konei cdodac odsączony groszek wymiszac podgrzac Przyprawić od smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 14.02.2012 06:45
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak