Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bigos

5.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona
1,5 kg
cebula
3 sztuki
marchewka
3 sztuki
kiełbasa w/g uznania
2 laski
łopatka wieprzowa
0,5 kg
Pierś z kurczaka pojedyncza
2 sztuki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat
masło
Liść laurowy suszony Prymat
4-5 sztuk
Sklep Prymat
ziele angielskie
5 sztuk
Sklep Prymat
kminek
1 łyżeczka
Sklep Prymat
woda
kostka rosołowa
1 sztuka
kapusta biała
1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Łopatkę kroimy w małe kawałeczki i dusimy około 20 min na masełku na małym ogniu, dodajemy cebulę drobno posiekaną. Do wysokiego garnka wsypujemy drobno posiekaną kapustę słodką i kapustę kiszoną ( wcześniej należy przepłukać zimną wodą). Do kapusty dodajemy łopatkę z cebulką. Kiełbasę obieramy ze skórki, kroimy w w kostęczkę i dodajemy do pozostałych składników. Marchewkę trzemy na grubym oczku. Dodajemy do kapustu. Podlewamy wodą. Dodajemy 1 kostkę rosołową, ziele angielskie, liść laurowy, kminek. Pierś z kurczaka osobno gotujemy. Dodajemy ją na samym końcu drobno pokrojoną lub poskubaną. Gotujemy do miękkości. Na końcu doprawiamym kucharkiem i pieprzem. SMACZEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika156 09.11.2010 14:47
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak