Sposób przygotowania

Grzyby siekamy, jeśli są suszone wcześniej wymaczamy je przez ok 20minut w letniej wodzie. Cebulę obieramy i siekamy. W rondlu rozpuszczamy masło, smażymy cebul i grzyby, dodajemy sól oraz pieprz. Na rozmrożone filety kładziemy farsz grzybowo-cebulowy. Zwijamy w rulonik i spinamy wykałaczką. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy je winem, posypujemy wiórkami masła, estragonem, solą i pieprzem. Przykrywamy folią i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180st i zapiekamy 35min. Następnie sos przelewamy do rondelka, doprawiamy śmietaną, dodajemy sok z cytryny, sól i pieprz. Ryby polewamy sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    czesto mam pangę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny sposób na tę smaczną rybkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !