Sposób przygotowania

Plastry szynki układamy jeden na drugim i kroimy w kwadraty o boku 1,5-2 cm. Na głębokiej patelni (może być wok) rozgrzewamy margarynę i podsmażamy szynkę. Gdy się zarumieni, przekładamy na talerz.

Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Przekładamy na tłuszcz po szynce, przyprawiamy pieprzem i dusimy pod przykryciem około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie smażymy bez przykrycia do czasu, aż cała woda odparuje.

Do pieczarek dodajemy podsmażoną szynkę, śmietankę, starty żółty ser i doprawiamy
½ łyżeczki przyprawy uniwersalnej i słodkiej papryki w proszku. Wszystko dokładnie mieszamy na wolnym ogniu, aż ser całkowicie się rozpuści.

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i mieszamy na patelni
z sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    Smakowitości!!
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Spróbuję przez chwilę być studentka...hihi...
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marcin37

    smacznie jedzą te studenciaki :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    mmm uwielbiam makaron z każdym sosem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    prosto i smacznie
  • 0
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    szybko i smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Muszę ten przepis "sprzedać" mojemu synowi do akademika :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !