Sposób przygotowania

Z żeberek wyjąć kości , natrzeć czosnkiem , jałowcem i posolić, posypać pieprzem i odstawić na 1,5godziny. Grzyby ugotować i zmielić w maszynce, połączyć z ugotowaną kaszą, dodać jajka, przyprawić solą, pieprzem i wymieszać na jednolitą masę. Na rozłożony płat żeberek położyć farsz i zawinąć ,zasznurować sznurkiem jak baleron i gotować około 2,5 godz, potem położyć na równej powierzchni przycisnać deską od krojenia i ciężarkiem. Gdy ostygnie zdjąć sznurek i kroić w plastry.
Podawać z pieczywem.

Spróbuj również

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    sara3

    robię nieraz
  • 1
    original
    Opublikowano

    eklerek

    muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !