Sposób przygotowania

Do miseczki wsypujemy mąkę pszenną, w garnuszku rozrabiamy drożdże wraz z niewielką ilością mleka i łyżką cukru, odstawiamy do wyrośnięcia, wyrośnięte dodajemy do mąki, wbijamy jajko, dodajemy sól, resztę cukru i mleka, wszystko razem mieszamy na gładką masę dodając rodzynki i smażymy na płytkim tłuszczu na złoty kolor z obu stron, posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Ojej, chyba sobie jutro nie odpuszczę.
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Myszka75

    pycha, uwielbiam racuchy:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    też uwielbiam racuchy
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    narobiłaś mi ochoty na racuchy:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    pyszniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    dawno nie jadłam takich
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Przepyszne!.
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawelek180844

    mniam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    często takie robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !