Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kotlety schabowe z serem i pieczarkami

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości
1kg
pieczarki
30dag
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej do smażenia
ser żółty
8 (plasterki)

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety schabowe z serem i pieczarkami

Schab myjemy,osuszamy,kroimy na 8 kotletów.Kotlety rozbijamy.Oprószamy solą i pieprzem.Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron,aż się zrumienią.Pieczarki oczyszczamy,myjemy i kroimy w niezbyt cienkie plasterki.Dusimy na małej ilości oleju,aż odparują.Solimy.Na kotletach układamy po plastrze żółtego sera.Na ser kładziemy porcje pieczarek.Piekarnik rozgrzewamy do temp.150stopniC.Na blachę kładziemy papier do pieczenia,a następnie kotlety.Pieczemy ok.10minut,aż ser się roztopi.Podajemy z ziemniakami i warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak