Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz syberyjski.
^^^
20 dkg,wieprz.lub wolowiny
1 cebula
5 g.masla
1 jajko
czosnek ,sol pieprz
Zaczynam od przygotowania pulpecikow.Do zmielonego miesa dodajemy zeszklona cebule,rozpuszczone maslo,jajko ,sol i pieprz do smaku.Mieszamy i formujemy pulpeciki i gotujemy je w osolonej wodzie 5-6 min..Wyjmujemy pulpeciki z rosolu i do powstalego wywaru wrzucamy utartego buraka.Ja dodaje lyzke octu ,aby wzmocnic kolor buraka i pol lyzeczki cukru gotoujemy do miekkosci .Oddzielnie moczymy dzien wczesniej fasolke i gotujemy ja, az bedzie miekka .Razem z fasolka gotujemy starte warzywa na tarce na grubych oczkach.,kapuste kroimy i pora w plasterki.Pod koniec dajemy ziemniaki pokrojone w kostke .Gotyjemy jeszcze 15 min.,przyprawiajac .Laczymy wszystko .Na koncu dodaje pulpeciki.Doprawiam czosnkiem,koprem i smietana z 2 lyzkami maki.Posypac pokrojona natka pietruszki. Jest po prostu pyszny .Oczywiscie trzeba dolac wody .wedlug uznania.