Sposób przygotowania

Zmieszaj oba rodzaje mąki, dodaj sól. Drożdże pokrusz, wymieszaj z cukrem i mlekiem, wlej do mąki, wymieszaj, przykryj ściereczką, odstaw na godzinę. Żółtka oddziel od białek i dokładnie wymieszaj ze stopionym wystudzonym masłem, dodaj do ciasta.
Ubij pianę z białek, połącz delikatnie z ciastem, odstaw na 20 minut.
Na patelni rozgrzej olej, wyłóż małe porcje ciasta, smaż na złoty kolor. Łososia potnij na kawałki, ogórki pokrój w kostkę. Na bliny wyłóż łyżeczkę śmietany, kilka kawałków ogórka i plasterek łososia, oprósz pieprzem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pati8

    szkoda ze nie ma fotki zeby zobaczyc jak to wygląda... ale ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    basia70

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !