Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Domowy smalec

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina
1,5 kg
czosnek
3 ząbki
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalec

Słoninę pokroić w kostkę,wrzucić do garnka i topić na małym ogniu.Gdy skwarki zaczną się robić brązowe oddzielić je od tłuszczu,wrzucić posiekany czosnek i zdjąć z ognia.Dodać soli do smaku.Gdy smalec zacznie gęstnieć przekładać do słoiczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 04.11.2010 12:45
domowy jest najlepszy,,też robię ale dodaję jeszcze cebulę
m1monika 03.11.2010 14:39
Lubię domowy smalec :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak