Sposób przygotowania

Wino wymieszać z octem i ginem, dodać posiekaną cebulę, wyciśnięty czosnek, ziarna pieprzu, 4 rozgniecione ziarna jałowca i 4 całe, goździki i listek.
Do zalewy włożyć mięso i odstawić na 3 dni.
Mięso przewracać raz dziennie.
Mięso wyjąć, osączyć, zalewę przecedzić.
Mięso natrzeć solą i pieprzem, posmarować dobrze musztardą, obsmażyć mocno na oleju.
Przełożyć do żaroodpornego naczynia, dodać cebulkę.
Masło roztopić i rozprowadzić zalewą, dodać do mięsa i dusić do miękkości w piekarniku w 180 stop.
Do sosu dodać śmietanę i przyprawy

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !