Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Makaron grzybowy

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por pokrojony na plasterki
1 szt
oliwa
2 łyżki
rosół
6 łyżek
ser pleśniowy rozdrobniony
250 g
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
pieczarki posiekane
250 g
wędzony boczek
200 (plastry)
makaron rurki
0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron grzybowy

Na dużej patelni rozgrzać olej i podsmażyć pora, dodać boczek i smażyć, aż się zrumieni.
Włożyć pieczarki i smażyć całość 4 minuty.
Wlać rosół, dodać makaron, ser pleśniowy i przyprawy z ziołami.
Całość podgrzewać delikatnie mieszając, aż ser się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak