Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Placki dyniowo-ziemniaczane

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynii
1 kg
ziemniaków
0,5 kg
jajko
cebula
1
papryczka chili
1
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
mąki ziemniaczanej
3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki dyniowo-ziemniaczane

Dynię obieramy i wyjmujemy z niej pestki. Ziemniaki i cebulą obieramy. Wszystko ścieramy na tarce. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pokrojoną papryczkę chili, jajko i mąką ziemniaczaną. Mieszamy.

Placki smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. Można je jeść same, albo ze śmietaną, albo z jakimś sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak