Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

jałowcówka

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jałowiec
35 suszonych
lub
70 świezych
cukier
2 łyżeczki
wódka
1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: jałowcówka

Owoce opłukać, przełożyć do butelki, dodać cukier i wódkę. Szczelnie zamknąć i odstawić na 6 tygodni( co 2-3 dni potrząsać słojem). Następnie zlać płyn znad owoców do czystej butelki i odstawić jeszcze na dwa tygodnie do sklarowania. Po tym czasie przesączyć przez filtr do kawy. Jałowcówka nabiera smaku po mniej więcej 3 miesiącach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 18.08.2012 15:39
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak