Sposób przygotowania

Każdy krążek sera panierujemy dwa razy, czyli obtaczamy w jajku, bułce tartej, znowu w jajku i na końcu ponownie w bułce tartej. Następnie kładziemy na rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy z ziemniakami i surówkami (na zdjęciach papryka marynowana i buraczki w zalewie octowej)

Uwaga: Krążki sera pleśniowego typu camembert można kupić również większe 120g i przyrządzić jak wyżej - będą po prostu większe porcje. Nie należy krążków przekrajać przed panierowaniem i smażeniem aby były cieńsze: biała skórka pleśniowa chroni przed wylewaniem się sera na patelnię podczas smażenia (często tak się dzieje podczas podobnego przyrządzania żółtego sera). Ser na pewno w środku będzie gorący.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !