Sposób przygotowania

Ugotować bulion na mięsie wołowym (liście laurowe, ziele angielskie), po czym oddzielić mięso od kości. Buraki, pietruszkę, cebulę i czosnek wrzucić na masło i lekko poddusić na patelni, i pod koniec duszenia dać przecier pomidorowy. Do bulionu wrzucić ziemniaki i kapustę. Gotować 15 min. po czym dodać uduszone warzywa które wcześniej poddusiliśmy. Dodać czerwoną fasolkę, ocet, doprawić solą i pieprzem kolorowym. Kiedy nasz barszcz się ugotuje musimy odstawić go do wystygnięcia a przed samym podaniem ponownie zagrzać. Podobno minimalny czas to 1 godzina od ugotowania. Na koniec trzemy żółty ser i kładziemy na środek naszej zupy posypując zmielonym pieprzem kolorowym. SMACZNEGO

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !