Sposób przygotowania

Paprykę oczyszczamy, myjemy, kroimy na połówki. Przygotowujemy do hartowania wodę. Paprykę wkładamy gotującej wody, odlewamy, po czym zalewamy zimną wodą. Do słoików wkładamy małą cebulkę, gorczycę, listek laurowy, ziele angielskie. Układamy paprykę w słoikach. Dodajemy do każdego słoika łyżeczkę oleju. Zalewamy zalewą. Pasteryzujemy 10 min.
Zalewa: zagotowujemy 5 szklanek wody, 1 szklankę octu, 1 łyżkę soli, 1 łyżkę cukru.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    też taką robię!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    bardzo smaczna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawa
  • 4
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo lubię taką do obiadu
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubię taką papryczkę!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Świetna do obiadku i sałatek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !